כך תכינו את האינטרנט שלכם לעבודה מהבית

החבילות המומלצות ביותר עבור כך תכינו את האינטרנט שלכם לעבודה מהבית

יותר ויותר חברות במשק נאלצות לבצע שינויים באופן העבודה ולאפשר ליותר ויותר עובדים לעבוד מהבית בשל החשש מהידבקות בנגיף הקורונה. מעבר לזאת, עובדים רבים שנמצאים בבידוד חייבים בסופו של דבר למצוא דרך כיצד להמשיך בעבודה ולהיות יצרניים.

על מנת שיהיה ניתן לעשות זאת, צריך בראש ובראשונה לדאוג לחיבור אינטרנט מהיר וטוב. הנה כמה טיפים:

שקלו לעבור לחבילת אינטרנט מהירה יותר

עדיין תקועים עם אינטרנט 40 או 50 מגה? כדי שלכל בני הבית יהיה מספיק רוחב פס גם אם תנאי העבודה השתנו, שקלו לעבור לאינטרנט מהיר יותר: אינטרנט DSL תומך בעד 100 מגה כתלות בתשתית באזור שלכם, אינטרנט כבלים (הוט) יכול להגיע ל-500 מגה, אינטרנט סיבים אופטיים יכול להגיע גם לעד 1000 אם הוא זמין באזור שלכם, אך היתרון המרכזי הוא ביציבות שלו ולא בהכרח במהירות.

חברו את המחשב הנייד ישירות לקיר

חלק גדול מאיתנו אוהב לעבוד על המחשב הנייד גם מהבית ולעיתים אנחנו מוותרים לחלוטין על מחשב נייח. למרות שהכי קל להתחבר דרך הרשת האלחוטית, את החיבור הכי יציב תקבלו באמצעות חיבור ישיר של המחשב אל הראוטר במידה ויש לכם אחד כזה קרוב מספיק לעמדת העבודה או בחדר המבודד. אם אין לכם, רצוי לשקול להתקין עוד נקודה או לשנות קצת את הסידור בבית.

כך תכינו את האינטרנט שלכם לעבודה מהבית | צ׳ק בוקס השוואת מחירים לעסקים
כך תכינו את האינטרנט שלכם לעבודה מהבית | צ׳ק בוקס השוואת מחירים לעסקים

אופציה אחרת היא לקחת "מפצל רשת" ולהתחבר אליו בכבל. אתם עדיין תהיו תלויים ברשת האלחוטית, אך חלק קטן יותר מן האות ייאבד בדרך, מה שישפיע לטובה על המהירות.

בצעו תיעדוף של רוחב הפס לכל יישום או מכשיר בהתאם לצרכים

אם יש לכם הרבה מכשירים ש"רוכבים" על הרשת הביתית ואתם צריכים לתעדף את רוחב הפס בין המכשירים או אפילו מספר אפליקציות / תוכנות באותו המכשיר, אתם יכולים להשתמש בפונקציה המתאימה בראוטר או תוכנות תיעדוף.

ברמת המכשיר, עדיף שלכל אחד תהיה כתובת IP סטטית, כך שניתן יהיה לשלוט בה ישירות דרך הראוטר.

על מנת לתעדף את רוחב הפס בין כמה אפליקציות, אתם יכולים להשתמש בתוכנה כמו NetLimiter. למשל, אם אתם רוצים לערוך שיחת וידאו בסקייפ ולשמור על האיכות שלהן, תוכלו תמיד להקצות לה 90% מרוחב הפס, לא משנה גם תוכנות אחרות פועלות במקביל.

שימו לב שאתם מתעדפים הן את מהירות ההורדה (Download) והן את מהירות ההעלאה (Upload), זאת מכיוון ששידור של ווידאו משתמש בערוץ העולה.

הגנו על הרשת והמחשב שלכם

ככל שאנחנו תלויים יותר ויותר בעבודה מהבית, כך סביר להניח שנצטרך גם להדק את אמצעי האבטחה סביב המחשב שלנו כדי למנוע זליגת מידע החוצה. כך תעשו זאת:

1.אם אתם עושים שימוש בתוכנה לשיתוף קבצים עם אחרים (אפילו מסמכים משותפים ב-Google Drive), שימו לב למי בדיוק נתתם הרשאות ואילו בדיוק. לדוגמה, למסמכים מסוימים יש הרשאת קריאה בלבד. אם אתם משתמשים בתוכנה כמו DropBox והשארתם אותה מחוברת במשרד, אפסו אותה כך שכל המשתמשים יצטרכו להתחבר מחדש.

2.וודאו שהעדכונים האוטומטים וחומת האש (Firewall) פועלים אצלכם. התקינו גם אנטי וירוס, עדיף בתשלום מכיוון שאלו בחינם מגיעים עם כל מיני תוספות כמו סרגלי כלים שרק יעמיסו על המחשב.

3.היזהרו מפישינג. שימו לב מאיזה שרת באמת נשלחת ההודעה. ב-Gmail  הרחיבו את שדה השולח (החץ הקטן ליד "אני") וראו מי באמת חתום על ההודעה.

4.DOK: קיבלתם דיסק און קי מהעבודה או מצאתם אחד ישן מסתובב על השולחן במשרד? שימו לב שאין עליו מידע רגיש ואל תשאירו אותו מחובר למחשב סתם כך.

החבילות המומלצות ביותר עבור כך תכינו את האינטרנט שלכם לעבודה מהבית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *