החבילות המומלצות ביותר עבור אינטרנט כשר

עם כל כך הרבה חומר בעייתי שאפשר למצוא ברשת האינטרנט, אין פלא שיותר ויותר אנשים מחפשים פתרונות אפקטיביים אשר יעזרו להם לשמור על גלישה נקייה. מלבד המגזר הדתי והחרדי, יש גם לא מעט הורים שמעוניינים להתחבר אל אינטרנט מסונן.

אילו חברות כיום מציעות אינטרנט כשר?

ארבעת החברות הפופולאריות שמספקות אינטרנט כשר ברמת השרת הן אינטרנט רימון (עם מסלול ייעודי לקהילה החרדית בשם אתרוג), נטפרי, נתיב ונט-צח. מבין ארבעת החברות האלו, אינטרנט רימון היא  היחידה שמשמשת גם כספק אינטרנט לכל דבר ועניין. שאר החברות מעניקות שירותים לספקים אחרים שמציעות שירות של אינטרנט כשר ללקוחותיהן.

מהו היתרון של אינטרנט מסונן לעומת התקנת תוכנות לסינון על המחשב?

בעוד תוכנות לסינון יש להתקין על המחשב באופן ידני ולאבטח אותן היטב באמצעות סיסמאות קשות לניחוש, ספק אינטרנט כשר כגון רימון מסנן את האתרים ברמת החיבור עצמו ולכן הוא אפקטיבי יותר. כמו כן, אין צורך לעדכן את רשימת האתרים החסומים באופן ידני או להתעסק עם התקנת תוכנות על המחשב והגדרות טכניות אחרות.

כיצד מתבצע הסינון בפועל?

הסינון בפועל בדרך כלל מתבסס על שני כלים מקבילים:

1.סינון על פי טקסטים בעייתיים ומילות מפתח בזמן אמת. באופן הפשטני ביותר, מדובר בשיטה הדומה למציאת אתרים על ידי גוגל על פי מילות מפתח. החיסרון המרכזי של שיטה זו היא שלעיתים היא עשויה להתייחס למילים בעייתיות כמילים אסורות מכיוון שהיא לא מתחשבת במילים בהקשר הנכון. לדוגמה, היא עשויה לחסום עמודים מהתנ"ך בהם מופיע שמו של "המקצוע העתיק ביותר בעולם…".

2.סינון על פי רשימה שחורה. זוהי רשימה של אתרים שנאספו ידנית והגישה אליהן חסומה. זוהי שיטת סינון שבדרך כלל משתמשים בה ביחד עם השיטה הראשונה לצורך אספקת סינון אפקטיבי יותר.

3.גישה על פי רשימה לבנה בלבד: זוהי רמת הסינון הגבוהה ביותר. כאן הגישה מותרת רק לרשימה ספציפית וממוקדת של אתרים. רשימה לבנה בדרך כלל משמשת את המחמירים ביותר. לדוגמה, את הקהילה החרדית שמעוניינת להיכנס רק לאתרים תורניים.

האם שירות אינטרנט כשר הוא לגמרי "חסין אש"? (Bullet Proof)

שום שירות אינו חסין אש לחלוטין ודרך שיטות מסוימות (שלא נזכיר כאן) ניתן לעקוף כמעט כל חסימה. לראייה, עדיין אפשר לגשת לאתרי שיתוף הקבצים או אתרי הימורים מקוונים שנחסמו בהוראה של בתי משפט ברמת הספקים.

לפיכך, מלבד החסימה הטכנית, חשוב מאוד להתמקד באספקט החינוכי. כלומר, להסביר למי שעושה שימוש באינטרנט בבית כי שירות אינטרנט כשר נועד להיות כלי עזר ולא משהו שצריך להילחם בו. ברגע שכולם מקבלים זאת בהבנה, המוטיבציה לנסות ולעקוף את שירות הסינון בכוח יורדת.

מה עם סמארטפונים?

בעוד הרשתות האלחוטיות בתוך הבית ניתנות לחסימה מלאה או סלקטיבית, כאשר מתחברים לרשת ציבורית או רשת סלולרית רגילה, התכנים בתוך הרשת מן הסתם כבר לא עוברים סינון. על מנת להתגבר על כך, אין בררה אלא להתקין אפליקציה חיצונית על המכשיר. אפליקציות כאלו מוצעות על ידי מספר רב של חברות אינטרנט, אך כמובן שיש גם אפליקציות אותן ניתן להוריד מחנות האפליקציות של אפל וגוגל. מלבד זאת יש גם טלפונים כשרים.

"טלפונים כשרים"

הקטגוריה האחרונה היא של טלפונים כשרים. אלו הם מכשירי סלולר המיועדים לאוכלוסיה החרדית ובדרך כלל מבוססים על מכשירים "טיפשים" (אם כי לא תמיד) שהגישה לאינטרנט בהם חסומה. בעבר החסימה התבצעה רק על ידי פנייה לחברת המובייל לאחר שהמכשיר נרכש, אך כיום מקובל לרכוש את המכשיר הכשר ישירות כדי למנוע מצב בו מי שהתחייב לפנות לספק השירות לא ייעשה זאת כפי שהתחייב.

בחלק מן המכשירים חסומה גם האפשרות לשלוח SMS.

החבילות המומלצות ביותר עבור אינטרנט כשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *